Plantaardige Voedingssupplementen Fytotherapie

Phytoresc – Plantaardige Voedingssupplementen / Fytotherapie

Ter ondersteuning van de online of individuele Detox coachingstrajecten adviseren wij onder andere fytotherapeutica.  Deze zijn via onze webshop te bestellen. De fytotherapeutica in ons assortiment komen van de firma Phytoresc (Herbamol® productenlijn).

Wat is fytotherapie?

De term Fytotherapie is afgeleid van ‘fytos’, dat plant betekent en ‘therapeia’, dat behandeling betekent. Fytotherapie is dus het gebruik maken van planten en kruiden om de gezondheid te ondersteunen en te bevorderen.

We kunnen ons lichaam in conditie houden door een optimale bescherming te geven aan onze weefsels en cellen. Door een evenwicht te vinden tussen de afvoer van afvalstoffen en de aanvoer van de noodzakelijke bouwstoffen, vermijden we een belastende opstapeling. De natuur biedt ons materiaal, planten, die deze processen van aan- en afvoer op natuurlijke wijze stimuleren.

In de loop der tijd is steeds meer onderzoek gedaan naar de werkzaamheid en de inhoudsstoffen van planten en kruiden. De kruidengeneesmiddelen die wij voorschrijven worden zo veel mogelijk ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Echter er zijn ook kruiden die nog niet wetenschappelijk onderzocht zijn, maar waarvan we vanuit eeuwenlange ervaring durven aan te nemen dat ze een effect hebben.

Wij schrijven fytotherapeutica voor met als doel:

  • Detox – bijvoorbeeld door middel van het aanzetten van de spijsvertering, lever, nieren en circulatie
  • Herstel van belangrijke lichaamssystemen – bijvoorbeeld het immuunsysteem of hormoonsysteem
  • Het verminderen van een klacht

 

Bij fytotherapie hoort een kruidengeneesmiddel. Dit wordt gegeven in de vorm van een vloeibaar plantenextract.

Wie is Phytoresc?

Phytoresc is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van plantaardige voedingssupplementen (fytotherapie). De producten uit de Herbamol® lijn van Phytoresc bevatten hoog geconcentreerde actieve stoffen. Elk vloeibaar extract bevat meerdere kruiden die elkaar in werking ondersteunen ofwel versterken. De extracten zijn aangenaam van smaak omdat ze op basis zijn van glycerine extractie, water-alcoholische extractie en etherische oliën.

Productontwikkeling

Phytoresc focust zich sterk op de ontwikkeling van hoogwaardige en innovatieve natuurlijke producten. Bij de ontwikkeling worden de beste extractieprocessen gekozen en worden waardevolle nutriënten van planten samengebracht. De know-how en het onderzoek van Phytoresc is gebaseerd op verschillende disciplines zoals biochemie en phytochemie. Er wordt bij Phytoresc gewerkt met mensen die jarenlange ervaring hebben in zowel de reguliere als de complementaire geneeskundige sector. De medewerkers van Phytoresc vullen elkaar aan in medische kennis, grondstoffen know-how en praktijkfeeling. De sleutel voor deze samenwerking is dat alle mensen bij Phytoresc vanuit idealisme streven naar het bevorderen van gezondheid op natuurlijke wijze.

Motto van Phytoresc:

Science is our Nature, because of Nature is our Science.

 

Productkwaliteit

De Phytoresc producten hebben een zeer hoge bio-beschikbaarheid. Dat betekent dat de werkzame stoffen uit de planten goed opgenomen worden door het lichaam.

Elke stap in het productieproces wordt nauwlettend gevolgd. De veiligheid en hoge kwaliteit van Phytoresc wordt gegarandeerd door de jarenlange expertise en door samenwerking met hoogaangeschreven grondstofl­everanciers en gerenommeerde dienstverlenende fabrikanten wereldwijd. De grondstoffen beschikken over de nodige analysecertificaten en de herkomst van alle materialen is van A tot Z gekend.

De productkwaliteit wordt gegarandeerd door strikte productienormen vanuit HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) [1] en GMP (Good manufacturing practice)[2].

Overige kwaliteitslabels zijn: “Biological production according to EU directive 2091/91” en  ISO9001 (internationale norm voor kwaliteitsmanagement systemen) & ISO14001 (milieumanagement systeem) standards .

 

Bronnen:

http://www.phytoresc.be/nl/

http://nl.wikipedia.org/wiki/HACCP

http://nl.wikipedia.org/wiki/Good_manufacturing_practice

http://nl.wikipedia.org/wiki/ISO_9001

http://www.iso14000.nl/

http://www.iso9001.com/[1] De HACCP is een door bedrijven uit te voeren risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. Een systematische gevarenanalyse die uitgevoerd wordt om de gezondheidsrisico’s in de bereidings- en behandelingsprocessen op te sporten en beheersbaar te maken. De veiligheid van het product wordt hiermee verhoogd.

[2] Dit is een kwaliteitsborgingssysteem voor de humane en veterinaire farmaceutische industrie, cosmetische industrie en voedingsmiddelenindustrie.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *