Over Detox Academy

Detox Academy reikt je handvatten aan waarmee je een actieve bijdrage levert aan het onderhouden van je gezondheid.

Mijn missie

Gezondheid en welzijn voor iedereen in eigen hand.

Wat bieden we jou?

 • Online Detox Coachingstrajecten

  voor meer vitaliteit, een gezonder gewicht en een frissere huid en nog meer …

 • Individuele Detox-coaching

  voor vermindering van je klachten. In onze praktijk in Amsterdam of Heerlen of via skype.

 • Detoxweken

  voor wanneer jij van een intensieve aanpak houdt of wanneer je lekker verwend wilt worden en een weekje er uit wilt zijn.

 • Informatie over gezonde voeding

  en natuurlijke middelen om je gezondheid te optimaliseren

Mijn visie

Detox Academy reikt mensen handvatten aan waarmee ze een actieve bijdrage kunnen leveren aan het onderhouden van hun gezondheid.

Onze definitie van gezondheid

De WHO (World Health Organisation) definieert gezondheid als:

‘Een toestand van volkomen lichamelijk, psychisch en sociaal welbevinden en niet alleen de afwezigheid van ziekte of gebrek.’

Deze definitie impliceert dat gezondheid niet alleen met het lichaam te maken heeft, maar ook met de psychische toestand van iemand en zijn relatie met de omgeving.

Deze definitie impliceert ook dat gezondheidszorg niet pas in werking moet treden zodra er overduidelijk sprake is van (fysieke of psychische) ziekte. Preventie is net zo belangrijk. Een evenwichtige leefwijze en een goed uitgebalanceerde voeding spelen een essentiële rol bij preventie. Daarnaast zijn er eenvoudige methoden die als een soort onderhoud kunnen dienen voor lichaam en geest.

Zoals wij onze auto regelmatig een onderhoudsbeurt geven, zo kunnen wij ook ons eigen lijf en onze geest regelmatig aan een onderhoudsbeurt onderwerpen. En dat klinkt moeilijker dan het is. Dat klinkt duurder dan het is. Het voordeel is: Je kunt het zelf leren.

Over Thorsten Meininger

Maak kennis

Thorsten Meininger

Thorsten Meininger

Auteur en oprichter van Detox Academy

Thorsten Meininger heeft natuurgeneeskunde gestudeerd aan de hogeschool Hippocrates en zich gespecialiseerd in reinigingskuren en lichaamsgerichte therapie. Eerder al studeerde hij levensmiddelentechnologie, waardoor hij ook de kennis van de voedingsmiddelenindustrie heeft en dit kan integreren in zijn werk als detoxcoach.

Redactieleden

Auteur en Detox Coach

Susanne Hazen heeft in 1988 de studie psychologie afgerond aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Vanuit persoonlijke positieve ervaringen met de natuurgeneeskunde is ze de opleiding aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum gaan doen en heeft ze zich gespecialiseerd in Natuurvoeding en Fytotherapie (kruidengeneeskunde). Sinds 2001 begeleidt ze reinigingsweken.

Susanne Hazen

Werkt met veel toewijding al 12 jaar in haar eigen Natuurgeneeskundige Praktijk in Amsterdam. Zij begeleid cliënten naar een gezonder leven, ontspanning en bewustzijn door middel van coachen en lichaamsgerichte therapieën zoals de klassieke massage, Rebalancing technieken, Voetreflex en Transformational Breath. Haar intentie is mensen te enthousiasmeren om een gezond en hart vervullend leven te leven.

Amber heeft de opleiding Natuurgeneeskunde gevolgd in Bloemendaal aan de academie voor Hippocrates en de afgelopen jaren verdiept zij zich in Transformational Breath, een mooie ademtechniek dat diepe transformatie teweeg brengt.

www.amberlot.nl

Amber Lot

Marketing en Communicatie specialist

Jeroen is Internationaal Marketeer van beroep en opgeleid in Marketing en Communicatie. Sinds april 2012 heeft hij, tezamen met een team professionals uit de communicatie- en saleswereld zijn eigen Marketing, communicatie en sales-adviespraktijk JBworx opgericht. In deze hoedanigheid ondersteunt hij Detox Adacemy in de breedste commerciële zin van het woord.

Jeroen Backx

Meer weten over Detox Academy en het team?
Aarzel niet om contact met ons op te nemen.