Nachtmerries

Ontgiftingsverschijnselen

Vaak krijg je tijdens een detoxweek ontgiftingsverschijnselen waardoor veel mensen de kuur ofwel afbreken ofwel huiverig zijn om überhaupt een kuur te doen.

Tot de meest voorkomende klachten die kunnen optreden aan het begin van een detox kuur, horen misselijkheid, vieze adem, stinkend zweet, hoofdpijn, duizeligheid, slaapstoornissen en stemmingswisselingen.
Deze verschijnselen treden zeker niet altijd op en ze zijn te voorkomen of te verminderen als je er voor zorgt dat de giftstoffen die deze verschijnselen veroorzaken op een adequate manier je lichaam verlaten.

Niet alleen het afvoeren van de afvalstoffen is belangrijk, ook de manier waarop ze vrijkomen. In welke hoedanigheid de afvalstoffen vrijkomen kun je zelf beïnvloeden. Hiervoor is het belangrijk dat je de juiste detox kuur kiest en je je goed voorbereid op een detox kuur. Professionele ondersteuning bij een detox kuur is daarom geen overbodige luxe.
Ook onder professionele begeleiding kun je last krijgen van ontgiftingsverschijnselen, maar een opgeleide therapeut kan jouw detox kuur bijsturen en je tips geven hoe je met deze klachten kan omgaan.

Als je lichaam reeds klachten vertoont, wil dat zeggen dat de uitscheiding van afvalstoffen via de nieren, de lever, de darmen en de huid niet optimaal verloopt. Als je lichaam dus al niet optimaal functioneert in zijn uitscheiding en je ook nog je lichaam gaat stimuleren om meer opgeslagen afvalstoffen vrij te maken, ontstaan de typische ontgiftingsverschijnselen. Zeker wanneer je al klachten hebt, is daarom een kuur op maat, afgestemd op je huidige conditie van belang.

Een detox kuur helpt je om gedoseerd opgeslagen giftstoffen vrij te maken en af te voeren. Daardoor wordt je zelfhelend vermogen weer geoptimaliseerd.
Vaak zie je in dit proces dat recente klachten weliswaar verdwijnen of minder worden, maar klachten die je jaren geleden had weer terugkomen. Deze verschijnselen zijn meestal van korte duur. En voor mij als therapeut is het een goede richtingaanwijzer die aangeeft dat het therapeutisch proces de goede kant uit gaat.
Tijdens een kuur zie je ook vaak dat acute klachten waaronder huidklachten zoals eczeem erger worden. Dit duurt meestal net zolang totdat de uitscheidingsorganen hun taak weer goed aankunnen en je huid dat dus niet meer op ongewenste wijze hoeft te doen.

Wat kun je doen om ontgiftingsverschijnselen te verzachten of te voorkomen?

  1. Bereid je organen voor op een detox door ruim van te voren alle uitscheidingsorganen op gang te brengen. Hier moet je denken aan supplementen die de verschillende organen stimuleren. Je kunt denken aan het aanzetten van lever en nieren. Zie hiervoor bijvoorbeeld onze fytotherapeutica: www.detoxacademy.nl/product-categorie/detox-lever-en-nieren/
  2. Neem het afbouwen tot aan de werkelijke detox serieus.
  3. Drink veel water. Zo kunnen ook voldoende afvalstoffen getransporteerd worden.
  4. Zorg er voor dat je je darmen voldoende stimuleert bijvoorbeeld door een klysma. Een klysma verricht wonderen tijdens een detox kuur onder andere bij hoofdpijnen! (https://www.detoxacademy.nl/product/klysma)
  5. Voor ondersteuning van je darmen kunnen je ook denken aan het nemen van bitterzout (www.detoxacademy.nl/product/bitterzout) en / of probiotica (www.detoxacademy.nl/product-categorie/spijsvertering)
  6. Vermindering van stress kan simpel bereikt worden door een dagje rust in te bouwen, een stiltewandeling of meditatie.
  7. Stimuleer de huid. Hier moet je denken aan droog borstelen, wisseldouche, het gebruiken van een sauna of hammam. Hierover lees je alles in ons boek: Fit met Water: www.detoxacademy.nl/product/fit-met-water
  8. Het bijhouden van een dagboek. Schrijf alles op wat in je opkomt en wat je belemmert. Als je het op papier hebt, kun je je gedachten beter onderzoeken.

Dit blog is er om jou er op te attenderen dat ook het reinigen van je lichaam met beleid gedaan moet worden. Ik heb dit blog geschreven om jou te helpen om een bewuste keuze te maken.

Wanneer je een detox kuur ondergaat die op ‘jouw lijf geschreven is’, dan kun je er positieve resultaten van verwachten en zul je je daarna een stuk vitaler voelen.

Bestel ons gratis VVV boek – over Voeden, Verkwikken en Verjongen.

Download ons gratis e-Book

Nog vragen naar aanleiding van dit artikel?
Stel ze gerust.
Je kunt je vraag stellen in het reactieveld onder deze blog.

Vitale groet,

Thorsten Meininger

Ps.: DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk van deze informatie kunnen profiteren.

Bronnen:
Alles over vasten, Detox reinigen tot in je kern. Hans van Waning. De Driehoek

Ben je aan een detox kuur toe? Volg een online kuur!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *