Nierreiniging

Nierreiniging

De nieren, we hebben er twee van, zijn bloedfiltrerende organen. De nieren hebben als taak een teveel aan water en afvalstoffen uit te scheiden en reguleren de elektrolyten huishouding en de zuurgraad van ons bloed.

Nierstenen zijn een aandoening die regelmatig voorkomt.

Stille steentjes

Niergruis en de meeste nierkristallen kunnen dusdanig klein zijn dat ze geen klachten geven. Het worden ‘stille steentjes’ genoemd.

Schade

Als niersteentjes groter worden kunnen ze aanzienlijke schade toebrengen aan de nieren. Er kan een infectie ontstaan en grote stenen kunnen de urinewegen blokkeren, met als gevolg dat urine zich ophoopt in de nier en deze uiteindelijk beschadigt. Grotere nierstenen veroorzaken heftige pijnen.

Crisis

Om nierproblemen als gevolg van stenen te voorkomen, is het goed om niergruis, kristallen en kleinere steentjes te verwijderen voordat deze uitgroeien tot echte stenen en zo een crisis veroorzaken.

Kuur

Een preventieve methode is het volgen van een nierzuiverende kuur. Tijdens zo’n kuur dien je veel water te drinken. Dit stimuleert de urineproductie en helpt daarmee de kleinere stenen uit te spoelen.

Je beperkt producten die de hoeveelheid urinezuur in de urine doen stijgen. Dit zijn: vlees, vis, gevogelte en sojaproducten, maar ook alcohol verhoogt het urinezuurgehalte.

Om urinezuur gemakkelijker uit te scheiden, is het goed met name basenvormende voeding te nemen. Een zuur-base detox kuur helpt dus ook hierbij.

Bovengenoemde adviezen gelden vooral bij urinezuurstenen. Een kuur waarin je hoofdzakelijk base vormende voedingsmiddelen tot je neemt, helpt echter ook bij de preventie van calciumoxalaatstenen.

Ten aanzien van deze stenen is het ook belangrijk oxaalzuurrijke voedingsmiddelen te beperken. Dit zijn hoofdzakelijk: spinazie, bieten, snijbieten, postelein, rabarber, pastinaak, knolselderij, aardbeien. Deze voedingsmiddelen beperken tot maximaal 3 keer per week.

Ook de volgende producten dienen beperkt te worden: cacao, cola, zwarte en groene thee (maximaal 3 per dag en slechts 2 minuten laten trekken), citrusvruchten (maximaal 2 per dag), cranberry’s en andere bessen (maximaal twee glazen sap van deze vruchten per dag).

nierreiniging

 

 

 

 

 

 

Reinigende niertinctuur – 504 Detox Aqua

Om de reiniging via de nieren te bevorderen, kun je tijdens een kuur de 504 Detox Aqua innemen. Deze bevat de volgende kruiden:

Orthosiphon stamineus (Javaanse Nierthee)
Betula alba (Ruwe berk)
Solidago virgaurea (Guldenroede)
Vaccinium vitis-idaea* (Rode bosbes)
Juniperus communis EO* (Jeneverbes)

Je kunt deze bestellen via: https://www.detoxacademy.nl/product/504-detox-aqua/

Water

Belangrijk: ondersteun de nieren tijdens de zuivering door extra veel water te drinken, minimaal acht glazen per dag (2 liter). Mocht de kleur van je urine donkergeel blijven dan moet je zelfs meer drinken.

Het beste is een nierreinigingskuur als ondersteunende kuur te gebruiken naast een andere detox kuur waarbij je ook een periode andere voeding tot je neemt en / of de kuur aanvult met fytotherapeutica (kruidengeneesmiddelen) of andere supplementen.

Wil je meer weten over voeding, vitaliteit en verjonging? Download dan ons gratis e-Book VVV Detox:

 

Download ons gratis e-Book

Wil je meer weten over ons aanbod?
Kijk dan voor kuren die je thuis kunt volgen en gemakkelijk naast je werk en dagelijkse bezigheden kunt doen onder:

Online coaching!

 

Heb je vragen of eigen ervaringen, geef dan hieronder je reactie.

Blijf gezond!

 

Bronnen:

http://www.merckmanual.nl/mmhenl/sec11/ch148/ch148c.html?qt=urinewegstenen&alt=sh

http://www.urolog.nl/urolog/php/patients.php?doc=nier&lng=nl

Kirchmann, L. L. Anatomie en fysiologie van de mens.

Lint, H. de. Nieren. Voeding bij nierstenen (calciumoxalaat). Voorlichtingsbureau Natuurvoeding & Therapie. 9e jaargang, nummer 1, 2003.

 

 

6 antwoorden
 1. Lamote Agnes
  Lamote Agnes zegt:

  Heb je ervaring met Resium (verkocht o.a. door Energetica Natura) om nierstenen en galstenen op te lossen?
  Agnes

  Beantwoorden
 2. Mirjam Jongen
  Mirjam Jongen zegt:

  Hallo Thorsten,

  Allereerst, bedankt voor je waardevolle tips.
  Ik ken iemand die aan het dialyseren is. 3x maal per week. Heeft het voor zo iemand nog zin om zo´n kuur te doen

  Beantwoorden
 3. Linda Futa van Goch
  Linda Futa van Goch zegt:

  Ik ben zo enthousiast over de leverreinigingkuur welke ik via de detox academy heb gedaan, ik voel me werkelijk beter energieker enz. Dus denk ik dat ik ook de nieren wil gaan reinigen, eerst nog een keer de lever maar nieren….. ik kom er aan

  Beantwoorden
 4. Laura de Vries
  Laura de Vries zegt:

  Bedankt voor deze informatie. Een paar jaar geleden heeft een niersteentje me bijna het leven gekost, omdat het was blijven steken in de urineleider, en ik vroeg me al af hoe ik nu kan weten of zich niet opnieuw steentjes vormen. Het plassen door een koffiefilter is een waardevolle tip. Heb je ook een tip waar al deze losse kruiden te verkrijgen zijn?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *