Minderen

Minder is Meer – de gunstige effecten van MINDEREN

In een vasten- of detoxkuur ga je tijdelijk minder voedsel tot je nemen. Er zijn verschillende redenen om dit MET REGELMAAT voor een bepaalde periode te doen. Dit kunnen religieuze redenen zijn, het kan de wens om af te vallen zijn, maar een belangrijke reden om regelmatig te vasten of te detoxen is het gezondheidsbevorderende effect ervan.

Een detoxkuur maakt dat je afvalt

Logisch natuurlijk want je gaat een periode minder calorieën tot je nemen. De kunst is echter om na een kuur een gezond voedingspatroon te handhaven en de balans tussen calorie inname en calorie verbranding (beweging) te handhaven.

Een detoxkuur maakt dat je langer vitaal blijft

Er zijn aanwijzingen dat met een lage inname van calorieën en beperking van eiwitten (t.o.v. onze huidige westerse voedingsgewoonten) je niet alleen slank blijft waardoor je al een gezondheidswinst hebt, maar dat ook bepaalde lichaamsfuncties minder snel achteruitgaan. Je blijft dus ‘langer jong

Een detoxkuur vermindert de kans op bepaalde soorten kanker

Dat heeft alles te maken met het lichaamsvetpercentage en waar het lichaamsvet zich bevindt. Buikvet vergroot het risico op bepaalde soorten kanker. Met een goede detoxkuur verlies je vet.
Daarbij speelt de hoeveelheid eiwitten die we consumeren een rol. Een te hoge dagelijkse inname van eiwitten is ongunstig ten aanzien van het krijgen van bepaalde kankervormen.

Een detoxkuur vermindert de kans op welvaartsaandoeningen zoals suikerziekte en hart- en vaatzieken waaronder hoge bloeddruk en verhoogde cholesterolwaarden

Ook dit hangt weer samen met het verbranden van overtollig vet c.q. het handhaven van een juist lichaamsgewicht.

Vasten houdt je hersenen in goede conditie en verbetert dus je geheugen!

Muizen die om de dag heel weinig te eten kregen presteerden beter op leer- en geheugentesten dan hun soortgenoten die ‘junkfood’ (veel vet en fructose) te eten kregen. Daarnaast bleken de muizen die om de dag moesten vasten nieuwe hersencellen te ontwikkelen.

Ga ik ook effe doen!

Niet voor iedereen geldt dat detoxen gezond is. Dit is de reden waarom wij jou een intakeformulier laten invullen alvorens je start met een van onze online detoxprogramma’s of mee zou willen doen aan een van onze detox reizen. MAATWERK is belangrijk!

Er zijn verschillende manieren om te detoxen. De ene manier is niet beter of slechter dan de andere.
Er is eigenlijk maar EEN goede detoxkuur en EEN foute detoxkuur.
De goede kuur is de kuur die het best bij jou past op dit moment in jouw leven.
De foute kuur is de kuur die dat dus niet doet maar VOORAL de kuur die te veel van je lijf vergt, meer dan dat je lichaam op dit moment aan kan. Dus de te heftige kuur is niet aan te bevelen.

Laat ons in het commentaarveld hieronder weten wat jouw ervaring is met detoxen of hoe jij tegenover het idee van detoxen of vasten staat. Of stel gewoon je vraag.

Mocht je meer informatie wensen, schaf dan ons eboek ‘De detox Challenge’ aan.

En mocht je zelf een kuur willen ondergaan, probeer dan een van onze online detoxprogramma’s.

Kuren die je thuis kunt volgen en gemakkelijk naast je werk en dagelijkse bezigheden kunt doen onder:

Online Detox Coaching

Wil je meer weten over voeding, vitaliteit en verjonging? Download dan ons gratis e-Book VVV Detox:

Download ons gratis e-Book

Op jouw gezondheid.
Susanne Hazen

PS. DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

Bronnen:
Meininger, T & S. Hazen. De Detox Challenge. www.detoxacademy.nl/product/de-detox-challenge 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *