Met modder gooien of klei als Super Detox gebruiken?

Je kunt beter niet met modder gooien. Wij stellen voor om het te gaan eten. Als je een periode lang twee keer per dag een theelepel eet, geef je jezelf een SUPER Detox.

Waar hebben we het over? We hebben het over klei – ook wel leem genoemd, zoals je die misschien kent voor het gezicht, om jezelf een gezichtsmasker te geven. Bepaalde soorten klei (de super fijne klei) kunnen ook ingenomen worden. Dat heeft een reinigende werking en kan bepaalde klachten verhelpen.

Klei maakt ziekteverwekkers onschadelijk.

Geneeskrachtige klei doodt geen bacteriën, maar kan bacteriën of andere ziekteverwekkers wel absorberen. Klei bindt ziekteverwekkers en deze worden op die manier onschadelijk gemaakt en kunnen vervolgens afgevoerd worden met de ontlasting.
Duitse en Franse onderzoekers mengden ziektekiemen (in dit geval ging het om difterieverwekkers) met water en leempoeder. Na enige tijd had de leem zich met de ziektekiemen op de bodem afgezet en was het water kiemvrij. De difterieverwekkers werden niet gedood maar wel aan de klei gebonden en dus op deze manier onschadelijk gemaakt.
Ook bij leverpakkingen met klei (een uitwendige toepassing van klei) blijkt uit onderzoek dat zich na de pakking een groot aantal afvalstoffen in de klei bevond.

Reinigende (detox) werking.

Klei heeft dus een reinigende werking. Het absorbeert toxinen en op die manier kunnen toxinen afgevoerd worden. Door de afvoer van schadelijke stoffen kan het zelfherstellende vermogen van het lichaam weer geactiveerd worden en zo kan de genezing van een aantal kwalen bevorderd worden.

Klei reinigt niet alleen, maar voedt ons ook

De samenstelling van klei of simpel weg aarde is geanalyseerd en er zijn veel minerale zouten, sporenelementen en enzymen in gevonden, die door het lichaam opgenomen kunnen worden, waaronder kiezelzuur, calcium, ijzer, cobalt, magnesium, zwavel, kalium, fosfor, natrium, mangaan en zink.

Gezien de hoeveelheid mineralen kan niet elke klei inwendig gebruikt worden. Voor inwendig gebruik wordt de super fijne of ultrafijne klei gebruikt.

Enzymen begunstigen het opnemen van mineralen en vitaminen.

Enzymen zijn eiwitverbindingen die biologische processen aanzetten of versnellen. Ze hebben een belangrijk aandeel in de spijsvertering, bij ontstekingen, ontgifting en de opruiming van oude en afwijkende cellen.

Mineralen en spoorelementen zijn belangrijke bouwstenen voor ons lichaam.

Diverse mineralen en spoorelementen die zich in leem bevinden, spelen een rol bij de opbouw van ons skelet en tanden, zijn belangrijk voor de werking van ons zenuwstelsel, conditie en functie van onze spieren, huid, bindweefsel en steunweefsels, belangrijk voor de bloedopbouw, voor de vochthuishouding en het reguleren van de bloeddruk en van het bloedsuikergehalte en voor een goed functioneren van ons immuunsysteem.
Diverse spoorelementen spelen een belangrijke rol in tal van enzymreacties en vormen essentiële bestanddelen van een aantal hormonen.

Wanneer is het goed een kleikuur te ondergaan?

  • Als je een neiging hebt tot bloedarmoede kan een kleikuur uitkomst bieden. En dat onder andere vanwege het hoge gehalte aan ijzer. Klei bevordert de heropbouw van de rode bloedlichaampjes. Bij een test werd na een maand klei-gebruik een aanzienlijke verhoging van het aantal rode bloedlichaampjes waargenomen.
  • Tijdens een vermageringskuur. Klei is in staat om vetten op te nemen en vanwege deze eigenschap kan het inwendig als ondersteunend middel gebruikt worden tijdens een afslankkuur.
  • Klei kan helpen de schadelijke invloeden van zware metalen te verminderen. Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat het giftige niveau van metaalconcentraties (bijv. kwik of lood) in ons lichaam verlaagd wordt door kleigebruik.
  • Bij maagklachten als zuurbranden en bij maagzweren. Klei bindt het maagzuur en verlicht daarmee maagklachten.
  • Tijdens een zuurbase detoxkuur. Klei beïnvloedt de zuurbase-verhouding in het lichaam naar de basische kant.
  • Tijdens een detoxkuur. Klei reinigt het spijsverteringskanaal.

Wanneer mag je geen kleikuur ondergaan?

  • Inwendig gebruik van klei kan de werking van geneesmiddelen beïnvloeden. Dus niet gebruiken wanneer je medicijnen gebruikt. Dus ook niet wanneer je DE PIL gebruikt.
  • Niet samen gebruiken met laxeermiddelen op basis van paraffine. De paraffine maakt klei hard en kan in het ergste geval een ileus (belemmering darmpassage) veroorzaken.
  • Voorzichtig zijn wanneer je last hebt van verstopping / obstipatie. Ook wanneer tijdens de kuur obstipatie optreedt, moet je stoppen met de kuur. 

Vitale groet,

Thorsten Meininger

Ps.: DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk van deze informatie kunnen profiteren.P.s. delen / liken etc.

Bronnen:

Groenewegen, C. Scriptie Klei en Leem. Oktober 1993.
http://www.consumentenbond.nl/test/voeding-gezondheid/voeding/voedingssupplementen/extra/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *