Tschuss

Ik ga er mee stoppen

Het moest er een keertje van komen. Ik was er al eerder mee bezig en nu is het definitief. Ik stop met het geven van Voedingsopstellingen. Er zijn veel gesprekken aan voorafgegaan en ik heb er veel over nagedacht.

Ik heb het schrijven van dit blog uitgesteld tot het allerlaatste moment, terwijl ik normaal gesproken mijn publicaties op tijd verstuur. Mijn beslissing had tijd nodig. Ik had  behoefte aan een soort beeldvorming hoe het verder kan gaan als ik stop. In de loop van afgelopen week kreeg ik een flink aantal externe signalen die mijn keuze makkelijker maakten. Niet makkelijk, maar makkelijker. Het is tenslotte niet alsof je een vuilniszak in de container gooit. Ik heb ook nog een lange tijd de stille hoop gehad dat ik geen keuze hoefde te maken en nu kon ik het niet meer langer uitstellen.

De knoop is doorgehakt en vandaag, 23 februari 2016 is het, voor mij toch uiteindelijk verlossende, woord er uit: Ik stop met het geven van voedingsopstellingen!

Er staan nog 3 data gepland tot en met juni. Deze ga ik nog geven en dan is het afgelopen, na een tijdperk van rond 10 jaar. Vanuit mijn hart weet ik dat de tijd gekomen is om iets te laten gaan. Ook ik heb de neiging om datgene wat ik heb te willen houden en niet los te laten. Het laten gaan – of het doorgaan, zoals het voor mij dan zou voelen –  lijkt een afwijzing van waarden als liefde, betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Door de ervaring ontdekte ik dat het tijd is om een cyclus af te sluiten. Verdergaan met dat wat er nog is, betekent in mijn geval geen afwijzing van iets, maar het omhelzen van iets nieuws. De toekomst roept mij en het is tijd om dank te zegen voor de ervaringen, die ik in het verleden heb mogen opdoen. Mijn dank ook aan de mensen waarmee ik met de voedingsopstellingen heb mogen werken. Mijn dank ook aan Josienna Davidse waarmee ik heb mogen werken.

Dat was de eerste stap in een nieuwe richting. In de loop van dit jaar zullen er nog enige stappen volgen.

De data voor de workshop zijn:

zondag 28 februari, 17 april en 19 juni

aanmelden kan via:

www.detoxacademy.nl/workshop-voedingsopstellingen/

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *