Transformational Breath®

Hoe vergaat het Hans met de 3 weekse online zuur-base detoxkuur?

Hans is bijna klaar met de 3 weekse online zuur-base detoxkuur ook wel bekend als 80/20 regel. Hoe is het gegaan? Wat vond hij moeilijk? Wat heeft hij ervan gemerkt?

Wat wilde je bereiken voor jezelf met de detoxkuur?

Ik wilde me weer vitaal gaan voelen. Twee jaar geleden ben ik een lange periode ziek geweest en sindsdien voelde ik me niet meer de oude. Na negen dagen voelde ik me al een stuk fitter en vitaler. Mijn slaappatroon is ook verbeterd. Ik kan weer goed inslapen en doorslapen en voel me ’s ochtends uitgerust.

Daarnaast wilde ik mezelf ook weer een gezondere leefstijl aanwennen. En dat lukt me goed. Ik ga zelfs nog een aantal weken door. Zeker nog een paar weken geen suiker, geen koffie en geen alcohol en wel veel groenten en dagelijks fruit.

Wat heeft jou geholpen om de detoxkuur goed te volbrengen?

Eerlijk gezegd heb ik niet eerst de handleiding zuur base detox gelezen. Ik ben gewoon meteen gestart. Eerst goed nadenken over waar ik aan ga beginnen, werkt bij mij niet. Heb altijd 101 excuses om niet te beginnen. En ik weet dat het juiste moment om gezonder te gaan leven, niet bestaat. Het is gewoon een besluit en dat neem je of je neemt het niet. En als ik eenmaal heb besloten, moet ik het ook meteen gaan doen. De dagelijkse mails hielpen me daarbij. Ze gaven me duidelijke instructies, motiveerden me, zorgden voor focus en gaven stof tot nadenken. Heel fijn.

Je werkt bijna fulltime en hebt een actief bestaan. Je zingt in verschillende koren bijvoorbeeld (22 juni de Vespro Romano!!!). Hoe is de kuur hiermee te combineren?

Ik heb daardoor geen tijd om elke dag zelf te koken en lunchen doe ik op mijn werk. Ik heb goed in de recepten geneusd om een indruk te krijgen van wat ik wel en beter niet kan eten en drinken tijdens de kuur. Mijn werk heeft een vrij gezond restaurant. Dat was geen probleem. Soms ging ik naar een restaurant en in de meeste restaurants is altijd wel iets te vinden dat binnen de kuur past of dicht in de buurt komt. En misschien niet heelmaal 100 procent, maar 80 procent is goed genoeg en al veel beter dan hoe ik voordat ik startte met de kuur leefde.

Wat vond je moeilijk?

De mensen om me heen. Sommige helpen je door je te stimuleren, maar anderen proberen je toch er toe te zetten om ‘gezellig’ een glas wijn mee te drinken of een toetje te nemen bijvoorbeeld. Maar dat heb ik dus echt niet gedaan. Die momenten vereisen wel wat van je wilskracht en doorzettingsvermogen, maar door het echt niet te doen, voelt dan ook weer extra krachtig.

Welke bijwerkingen heb je ondervonden tijdens de kuur?

In het begin hoofdpijn, maar deze was niet zo erg dat ik daardoor niets kon doen. Ik kon gewoon mijn werk blijven doen ondanks de hoofdpijn. Deze hoofdpijn verdween na vier of vijf dagen. Daarna begon ik me steeds beter te voelen.
Een andere bijwerking is dat mensen meer naar me gaan kijken en zeggen nu vaak dat ze me er goed uit vinden zien. 🙂 Ik heb het idee dat de wereld om me heen vrolijker is geworden. Maar dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat ik zelf een betere stemming heb gekregen tijdens de kuur. Dit is wel een leuke bijwerking van deze zuur-base kuur. 🙂

Wil jij ook een kuur gaan volgen? Maar huiver je nog? Je kunt je vraag aan Hans stellen. Hij is nu immers ervaringsdeskundige. Dit kan via onze facebookpagina.

Voor inhoudelijke vragen kun je natuurlijk contact opnemen met Susanne of Thorsten – de detoxcoaches van Detox Academy.

Je wilt een kuur volgen?

Kijk dan op onze webshop.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *