Gua sha, ontgiftende therapie

 

Eén van de grootste oorzaken van al onze klachten en ziekten: afvalstoffen !!!

Afvalstoffen die we via ons voedsel binnen krijgen, door medicatie, alcohol, tabak, milieuvervuiling, elektro-smog en afvalstoffen die we zelf aanmaken door stress, spanning, door onregelmatig leven en door onregelmatig eten.

Afvalstoffen worden door ons lichaam weggezet op plaatsen waar ze in eerste instantie zo min mogelijk schade veroorzaken: in bindweefsel, in spieren en in gewrichten. Langzaam slipt bindweefsel dicht, verzuren je spieren en gewrichten kunnen ontsteken. Er ontstaan pijnklachten.

Stofwisseling

Wanneer ons bindweefsel dichtslibt, kunnen voedingsstoffen vanuit de bloedbaan minder goed de cellen bereiken. Die moeten echter wel bereikt worden voor een goede stofwisseling. Doordat er nu minder voedingsstoffen opgenomen worden, krijgen de cellen ook minder zuurstof. Tegelijkertijd zouden vrijkomende afvalstoffen na de verbranding naar de bloedbaan terug moeten stromen via datzelfde dichtgeslibde bindweefsel….

Blokkades

Nu deze afvalstoffen de bloedbaan moeilijk kunnen bereiken (omdat het bindweefsel zo vol zit) slibt ons lichaam nog verder dicht. Energie kan niet goed stromen. Er ontstaan meer blokkades. Het probleem wordt groter en groter…

Ziekte ‘wegschrapen’

Gua sha betekent letterlijk ‘ziekte wegschrapen’ en Gua sha wordt toegepast om fysieke blokkades op te heffen waardoor het  lichaam revitaliseert. Je wordt al snel weer vitter doordat er een betere doorstroming van bloed en energie plaatsvindt. Hierdoor kunnen afvalstoffen opgeruimd worden en het lichaam herstelt niet alleen fysiek maar ook mentaal en psychisch verhoogt je veerkracht.

Oorsprong

Gua sha is een ‘schraaptechniek’ en stamt oorspronkelijk uit China. In landen als Vietnam, Laos, Cambodja, Thailand, Maleisië en Indonesië zijn soortgelijke technieken bekend. Gua sha wordt ook wel gescheven als guasha of quasha en benamingen die je verder tegen kan komen zijn Cao Gio (Vietnam), Khoud Lam (Laos), Kos Khyol (Cambodja) en Kerik (Indonesië). In oude Chinese geschriften wordt al 200 jaar voor Christus over een schraapmethode geschreven die ingezet werd om klachten en / of ziektes te behandelen.

Jade steen

bao ÿu / schraapsteenDoor bewegingen over je huid met een ‘bao yü’ , een schraapsteen van kostbaar jade, komen blokkades vrij. Deze blokkades, gevormd door afvalstoffen, heten ‘sha’s’ en die verschijnen in de huid als vlekken en strepen. De sha’s kunnen variëren van diep rood tot paars en zelfs zwart. Aan de kleur van de sha’s kan je zien of je met een recente- of met een chronische stagnering te maken hebt. De locatie van de sha op je meridianen geeft aan hoe het momenteel met je gezondheid gesteld is.

De techniek

Detox Gua sha wordt meestal op je rug toegepast. Op de te behandelen plaats wordt speciale kruidenolie aangebracht. Die olie bestaat uit diverse Chinese kruiden. Elk kruid heeft zijn eigen werking (ontspanning, ontgifting, verwarming etc.). Je kan niet zomaar een willekeurige olie gebruiken omdat andere oliën bestanddelen bevatten waarop reacties in het lichaam zouden kunnen ontstaan. De combinatie van speciale olie en schraaptechniek zorgt voor het ontgiften van je lichaam.

Kaart lezen

Een geoefend therapeut kan nu ‘de kaart lezen ‘en krijgt zicht op je conditie en de toestand van je organen. De foto hieronder toon zo’n ‘kaart’.

guasha

Je therapeut kan tijdens het lezen van de meridiaan-informatie direct beginnen met een behandeling en daarmee ondersteuning bieden aan je organen. Doordat je je vaker laat behandelen zie je steeds minder verkleuringen in de huid: een teken dat je lichaam zich snel herstelt. Bij een normale conditie verdwijnen verkleuringen volledig binnen 3 tot 5 dagen.

Het is overig raadzaam om na je behandeling extra water te drinken! Ook kan het voorkomen dat je je loom voelt en een avond wat vroeger naar bed mag. Je lichaam is namelijk hard aan het werk om afvalstoffen kwijt te raken.

Vergoeding

De behandeling duurt een half uur en is € 65,- euro. De eerste behandeling plus intake duurt anderhalf uur en is € 127 ,- Deze behandelingen worden veelal vergoed door je aanvullende zorgverzekering.

Kom je kennismaken met de ‘schraapsteen’? Bel me dan snel op 020 – 4 235 626

Thorsten Meininger

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *