Vastenperiode

Detox Home Intensive – een detox kuur op maat!

Veroni volgde de ‘Detox Home Intensive’ – een intensieve detox kuur onder begeleiding, vanuit haar eigen huis.

Hoe ging dat?
Lees hier haar ervaringen.

Intakeconsult en afbouwperiode

Vooraf heb ik een uitgebreid intakeformulier moeten invullen. Hierop volgde een intake gesprek met Susanne Hazen van Detox Academy. In dit gesprek werd dieper ingegaan op de vragen van het intakeformulier.
Naar aanleiding daarvan heb ik een detoxkuur geadviseerd gekregen, die het meest bij mijn huidige conditie aansloot. Ze heeft me uitgelegd hoe de kuur er precies uit ging zien en heeft me instructies gegeven voor de afbouwperiode – de periode voorafgaande aan de echte detoxweek, waarin ik verschillende voedingsmiddelen moest gaan weglaten en langzaamaan minder moest gaan eten.
Ook kreeg ik een klysma mee. Ze heeft uitgelegd hoe je dit moet doen en waar je op moet letten.

De bedoeling is dat je het tijdens de detoxweek rustig aan doet, wel voldoende beweegt en veel ontspanning zoekt. Ook een dagje sauna is geadviseerd om via de huid te ontgiften.

De detoxweek en de leverpakking

Op de tweede dag van mijn detoxweek kreeg ik een leverpakking. Ter hoogte van mijn lever kreeg ik op de blote huid groene klei met een paar druppels lavendel gesmeerd. Hier overheen een handdoek en een heel warme kruik en heel veel handdoeken en dekens over me heen om goed warm te blijven. Dit liet ze zo 45 min. zitten. Daarna eraf gehaald en schoongemaakt. Met de leverpakking wordt de lever aangezet beter te ontgiften.
Ik had de rest van de dag wel goeie zin, maar niet extreem veel energie, wat ook wel eens voorkomt.

Afvoerende massage

Op de vierde dag van de detoxweek, kreeg ik een massage, een bijzondere massage waarbij veel op de gewrichten gewerkt werd. Afvalstoffen worden voor een groot deel in de gewrichten opgeslagen. De massage was dus bedoeld om die afvalstoffen los te krijgen.
Op die dag ontving ik ook de instructies voor de opbouwperiode – de periode na de kuurweek, waarin langzaamaan weer wat meer wordt gegeten en voedingsmiddelen weer worden toegevoegd.

De opbouwweek

De eerste 2 dagen van de opbouwperiode kon ik wat meer tussendoor gaan eten. Nog niet echt veel, maar juist om de enorme behoefte om flink te gaan eten tegen te gaan, heel langzaam weer dingen toevoegen. Nog geen vlees/vis/ei /brood. Wel rijstwafel en hele jonge geitenkaas en kwark.
De derde dag weer wat brood mogen gaan gebruiken, de vierde dag peulvruchten toegevoegd en de dagen erna ook weer begonnen met wat vlees, maar nog steeds heel veel groenten blijven eten.

En de weken er na

Na de detoxkuur ben ik kruiden blijven nemen om de spijsvertering te ondersteunen. Deze kruiden neem ik tot 2 maanden na de kuur.
Na deze detoxkuur ben ik afgevallen en voel me beter in mijn vel. Nog niet echt een heel groot verschil, wat je ook wel eens hoort, maar dat heeft denk ik te maken met dat ik het normaal redelijk goed doe qua voeding, maar ook met de drukte van mijn werk op het moment.
Mijn zoetbehoefte, wat altijd een probleem is, is niet echt weg geweest. Wel minder, maar nu ik weer mag eten, heb ik toch weer trek in zoet.
Ondanks dat ik nu weer wat meer – weliswaar ‘gezonde’ zoetigheden’ eet, ben ik toch blij dat ik deze kuur gedaan heb. Voor mezelf is er meer duidelijkheid over mijn zoetbehoefte en ik kan hierin een volgende stap maken.

Veroni Dorenbos
www.ayverdo.nl


Ben jij ook toe aan een intensieve Detoxkuur, maar je kunt niet zomaar een weekje weg?
Dus je wilt vanuit je eigen huis een intensieve kuur ondergaan?

Volg dan ook een Detox Home Intensive.
Je kunt de kuur bestellen via onze webshop: Detox Home Intensive.

Vitale groet,

Susanne Hazen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *