Chlorella-superfood

Chlorella – een superfood?

In ons voorgaande artikel hebben we reeds geschreven over de ontgiftende eigenschappen van Chlorella. Maar Chlorella heeft nog veel meer gezondheidsvoordelen.

Chlorella barst van de gezonde voedingsstoffen. Het is onder meer rijk aan vitamines, mineralen, vezels, nucleïnezuren, essentiële aminozuren, enzymen, eiwitten, het fytonutriënt chlorofyl, echinenone en carotenoiden zoals astaxanthine, canthaxanthine, flavoxanthine, loraxanthine, neoxanthine, xanthofyl en violaxanthine. Hier weerspielen zich de preventieve eigenschappen van een superfood.

Andere gezondheidsvoordelen van chlorella

Chlorella is een zeer rijke bron van nucleïnezuren.

Laboratoriumanalyses van de Japanse wetenschapper Dr. Minchinori Kimura wijzen op 10% RNA en 3% DNA, wat zeventien maal meer DNA en RNA is dan wat sardientjes bevatten en die kunnen al als één van de rijkste bronnen worden beschouwd.

De grote hoeveelheid nucleïnezuren, evenals CGF (chlorella growth factor), stimuleren de regeneratieve processen in het lichaam. Naarmate de mens ouder wordt, wordt de celstofwisseling steeds langzamer en treedt steeds meer beschadiging op van genetisch materiaal terwijl het regeneratievermogen minder wordt. Wanneer we dan een voldoende inname hebben van voedsel rijk aan DNA en RNA helpt dat ons eigen cellulair DNA en RNA te beschermen en kunnen de enzymen en eiwitten worden geproduceerd die nodig zijn voor het optimaal functioneren van de cel.

Suppletie met nucleïnezuren staat in de belangstelling in de immunologie, vanwege de verhoogde behoefte aan nucleïnezuren bij infectie en verwonding. Het blijkt ook heel effectief te zijn bij maag- en duodenumzweren.

Chlorella helpt ook bij een gezonde spijsvertering. Door de sterke buitenste celwand van chlorella, onderscheidt het zich van andere groene algen, zoals spirulina. De sterke celwandcomponenten functioneren als voedingsvezels en stimuleren de darmperistaltiek evenals de groei van een gezonde darmflora waardoor candida minder snel een kans krijgt zich te ontwikkelen. En het zorgt via de eiwitten ook nog voor een meer gebalanceerde bloedsuikerspiegel.

Chlorella is één van de meest geconcentreerde bronnen van bètacaroteen, calcium, magnesium en zink die er is.
In zowel de Verenigde-Staten als de voormalige Sovjet-Unie is chlorella onderzocht als ruimtevoedsel en voor gebruik als zuurstofgenerator bij langdurige ruimtereizen. Chlorella is dan ook de meest onderzochte alg ter wereld.

Waar kun je chlorella kopen en hoe gebruik je het?

Chlorella is verkrijgbaar in capsules, tabletten en in poedervorm. De gebruikelijke dosering is 500-2000 mg chlorella (gebroken celwand) per dag en voor zover bekend veroorzaakt chlorella in de aangegeven dosering geen bijwerkingen.

Het is te koop in natuurvoedingswinkels en drogisterijen gespecialiseerd in natuurlijke voedingssupplementen zoals The Soulsister op de Elandsgracht, Amsterdam.
Of via onze webshop: www.detoxacademy.nl/product/chlorella/

Wat zijn jouw ervaringen met Chlorella of andere superfoods? Laat hier jouw reacties achter.

 

Miranda van Dijk
The Soulsister

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *