30 dagen detox

10 manieren om jouw reinigingskuur te laten slagen

1. Bepaal je gewicht én je BMI

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen is je uitgangspunt bepalen. Waar sta je nu en waar beweeg je naartoe. BMI staat voor Body Mass Index (een getal dat de verhouding tussen lengte en gewicht weergeeft). Je kan je BMI berekenen door je gewicht in kilo’s te delen door het kwadraat van je lengte in meters. Of, nog veel eenvoudiger, je gaat naar https://www.detoxacademy.nl/bmi-meter/ en vinkt daar het hokje ‘metric’ aan. Je ziet dan direct je BMI

2. Vind een vriend of vriendin waar je de kuur samen mee doet

In het proces kan het van belang zijn dat je iemand hebt die je steunt. Hier kan een maatje, een vriend of vriendin, collega of familielid je enorm goed helpen. Vertel ook aan anderen waar je mee bezig bent. Het zou kunnen zijn dat je maatje zich spontaan aanbiedt of dat iemand je aanmoedigt. Bouw hiermee je eigen supportsysteem op.

3. Bereid je reinigingskuur optimaal voor

Maak boodschappenlijstjes. Zo kom je niet in de verleiding tot impulsaankopen wanneer je boodschappen doet. Bereid je ook goed voor als je de deur uit gaat naar bijvoorbeeld werk, school of studie. Zorg goed voor jezelf.

4. Detox je keuken!

Voor je aan je reinigingskuur begint kun je beter alle ‘junkfood’ uit je keuken en zelfs uit je huis ruimen. Als je eenmaal begonnen bent gaat het je namelijk veel makkelijker af als je weet dat er geen verborgen voorraden zijn. Een handvol hagelslag of die ene lepel met… brengt je dan niet meer in verleiding.

5. Wacht voordat je gaat eten

Probeer je maaltijd eens uit te stellen… Al is het maar 10 minuten. Kijk na die tijd eens of je inderdaad honger hebt of alleen maar trek (misschien emotie-eten, beloning, frustratie, leegte, vraag om liefde etc. etc. etc.). Leer je lichaamssignalen te herkennen. www.detoxacademy.nl/honger-herken-je-lichaamssignalen . Als je absoluut nú iets moet eten, kies dan iets waardoor je insulineniveau niet te snel stijgt. Probeer eens een wortel of komkommer uit.

6. Wees niet bang om aan lekker eten te denken

Het is belangrijk om voedsel te waarderen als VRIEND en niet als vijand. Voeding is iets natuurlijks en het werkt je niet tegen in je doelstellingen. Voedsel is niet gevaarlijk voor je. Voeding is er om ons te ondersteunen. Laat dat besef doordringen. Voedsel voedt ons. Hoe natuurlijker hoe beter. Leer wat er door je mond gaat opnieuw te waarderen.

7. Drink voldoende water

Drink je wel voldoende? Vaak is het niet de honger die je aandacht vraagt maar heb je gewoon te weinig gedronken. 1½ tot 2 liter water per dag is een mooi streven. We bestaan voor meer dan 70% uit water en je wilt dat voortdurend blijven verversen. Stilstaand water gaat stinken en het is dus van het grootste belang om vloeistoffen te laten stromen.

8. Reken niet elke dag op gewichtsverlies en wees verstandig tijdens de reinigingskuur

Eén weegmoment per week is voldoende maar nog beter is het om je te herinneren wat het uitgangspunt voor je reinigingskuur ook al weer was. Focus je op de succesvolle resultaten die zich nu in je lichaam voor gaan doen zoals: verbetering van je hersenfunctie, meer helderheid, een gave huid, hogere energie enz. enz. enz. Beschouw dit als hét pensioenplan voor je lichaam. Daar kan geen weegschaal tegenop.

En als het niet goed voelt stop dan. Ga op onderzoek uit wat het is dat jij nodig hebt of wat het echt was dat je tegenhield in je succes. Het kunnen soms van die simpele redenen zijn die je van je welslagen afhouden.

9. Ondersteun je lichaam met essentiële oliën

Essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen. Met een aantal essentiële oliën en mixen kun je je lichaam al helpen en ondersteunen om gif- en afstoffen te verwijderen.

10. Feliciteer jezelf en vier je succes

Elke kuur-dag die je hebt volbracht betekent mogelijk een verbetering van jouw gezondheid. Je bent hoe dan ook aan de winnende hand. Tijd voor een beloning? Maak een lijst van dingen die je graag als cadeautje ontvangt. Een massage wellicht? Of dat ene boek?
Dit zijn tien tips die jouw reinigingskuur doen slagen. En… er zijn er nog veel en veel meer. Welke tip kan jij toevoegen? Deel hier jouw inzicht of jouw tip zodat andere lezers mee kunnen profiteren van je ervaring.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *